MŰISZ Iskolaszövetkezet

Légy szenzációs recepciós!

2018. november 16. 13:02 - MŰISZ Diákmunka

A két videó nagyon jól összefoglalja mi a helyes és mi nem.

Először is illik időben megérkezni bármilyen munkahelyre, azonban itt különösen, hiszen lehet váltasz mást a recepción, vagy már esetleg várnak vendégek. A vendégek megváratása nem ajánlatos, hiszen első benyomását a cégedről a recepción kapja meg: menyire vagy segítőkész, mennyire tudod a munkaköri feladataidat ellátni stb.

Ha már munkaköri feladatoknál tartunk: igenis azzal kell foglalkozni, ami a munkád. Ez azt jelenti, hogy ha éppen nincsen mivel foglalkoznod, akkor sem unatkozhatsz látványosan.

A főnökkel sem érdemes bunkózni, könnyen a munkádba kerülhet, bármennyire nem tetszik, ő a feljebb valód, ő adja ki a feladatot. Ha kér valamit, akkor a legjobb tudásod szerint igyekezz megcsinálni.

A munkaidő pedig szent és sérthetetlen, csak a főnököd határozhatja meg, mikor mehetsz haza esetleg hamarabb, nem önhatalmúan döntöd el, hogy meddig maradsz bent. Egyrészt kevesebb fizetést fogsz kapni, másrészt lehet többet már nem is kell azon gondolkozni mikor lépj le onnan, mert már nem lesz rád szükség.

Általában a recepciósoknak inget, kosztümöt kell viselniük, tehát elegánsan fogadják a vendégeket, ezzel a cégről is adnak egy képet, rendezetten, letisztulva, elegánsan fogadja őt a cég.

Nem csak a ruha, hanem a tisztelet megadása is fontos, első sorban nem rakja fel a lábát az asztalra, nem rágózik, nem is eszik/iszik beszélgetés közben.

Összefoglalva:

1.    Érkezz időben!

2.    Légy udvarias!

3.    Légy segítőkész!

4.    A munkára koncentrálj!

5.    Add meg a tiszteletet a főnöködnek és a vendégnek!

 

recepcios.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muiszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7814273301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása