MŰISZ Iskolaszövetkezet

Hogyan legyek jó lakótárs?

2018. szeptember 26. 11:42 - MŰISZ Diákmunka

Valaki hamarabb, valaki később, de előbb-utóbb mindenki elhagyja a szülői fészket, hogy elkezdje építeni a saját kis életét. Azoknak a diákoknak, akiknek esetleg nem adatott meg, hogy abban a városban lakjanak a szülei, ahova egyetemre, főiskolára mennek, azoknak vagy koliba, vagy albérletbe kell menniük.

flying-stork.png

Amennyire nehéz megtalálni a tökéletes albérletet, éppannyira nehéz megtalálni a megfelelő lakótársat/ lakótársakat is. Akár barátokkal, barátnőkkel béreltek ki valamit, akár idegenekhez költöztök be, megvan az esélye, hogy nem lesz egy leányálom az együttlakás.

Elsőre nagyon jól hangzik, hogy kiszabadultok otthonról, senki nem fog piszkálni, hogy takaríts, mosogass stb., pedig kellene! Ne hagyjátok ott a mosatlan edényeket napokig, hetekig, mivel 1: ha beleszárad a kaja, sokkal nehezebb lesz elmosni, 2: a lakótársatok sem fogja jó szemmel nézni, hogy mekkora kupi van.

Érdemes a takarítást is felosztani egymás között. Például megbeszélhetitek, hogy minden héten más takarítson ki vagy esetleg kijelölhettek egy napot, amikor együtt takarítotok. Mindkét esetben ki kell vennetek a részeteket a munkából, viszont, ha az első esetet választjátok, lehet, hogy csak 2-3 hetente kerültök sorra, ha a másodikat, akkor pedig közben tudtok beszélgetni, így gyorsabban fog menni a munka.

beautiful-beauty-black-dress-1202521.jpg

Mit csinálj és mit ne?

Ne zabáld fel a lakótársad kajáját kérdezés nélkül, Te sem örülnél neki, hogyha hazamennél és üresen találnád a kajás dobozod!

Ne tarts házibulit anélkül, hogy megkérdeznéd a lakótársad, hogy nem-e baj neki!

Mivel a közös helyiségeken osztoztok, mindig kopogj be, akkor is, ha azt hiszed senki nincs otthon, hátha mégis rányitsz a lakótársatokra (mondjuk szundizás közben)!

Ha valami leesett, de nem a tiéd, akkor is nyugodtan felveheted!

Egy kis odafigyeléssel sokkal jobb viszonyt tudtok kialakítani:  például, ha kicsit több kaját főztél, mint amit megennél, ajánld fel a lakótársadnak!

A közös dolgokat vegyétek felváltva. Írjátok fel, hogy ki, mikor, mit vásárolt. Azt is csinálhatjátok, hogy megbeszélitek, hogy mindig egy ember veszi meg ezeket a dolgokat, és a másik pedig odaadja az ár felét.

Ne késs a lakbérrel! Magadat és a lakótársadat is kellemetlen helyzetbe fogod hozni!

Vidd le a szemetet! Ne várj mindig a másikra, hogy „majd ő úgyis leviszi”.

Ha figyelsz ezekre a dolgokra, akkor Neked, és a lakótársadnak is élvezetesebb lesz az együttlakás!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muiszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4514264353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása