MŰISZ Iskolaszövetkezet

Jegyzetelés: füzet vs technika

2018. szeptember 06. 13:25 - MŰISZ Diákmunka

Szó esett arról, hogy tablet-en, laptop-on egyszerűbb és gyorsabb jegyzetelni, azonban vannak hátulütői is ennek.jegyzeteles5.jpg

Nem feltétlenül az árak, hanem az eszközök „tökéletlensége” miatt.

Tapasztaltam, hogy órán valamilyen speciális jelet kellett volna használnom és ott órán nincs idő kikeresni a szimbólumok közül és beilleszteni. Ilyen például a kapcsos zárójel, különböző nyilak.

Ezen kívül lehet nem tudsz olyan jelöléseket alkalmazni magadnak, amik neked egyszerűbbek és jobban kézre állnak.

Ha órán jegyzetelsz elektronikusan, akkor számolnod kell azzal, hogy ki kell nyomtatni, mert nem látod át az egészet.

A színeket is nehezebb állítani órán, viszont ha van nálad egy színes toll, akkor pillanatok alatt tudsz váltani. A színekkel tudsz magadnak jelezni, vagy akár fontossági sorrendet állítani az információk között.

jegyzeteles2.jpg

Az elektronikus eszközök hasznosak, de nem minden esetben tudod kihasználni órán őket. Ezért javaslom, hogy ha ezen jegyzetelsz, akkor is legyen nálad egy papír, ahova felfirkantod azokat a dolgokat, amiket a gépen nem tudsz.

A külön füzet is jó ötlet, hogy megkülönböztesd az adott tantárgyakat, viszont vannak füzetek, amik szét vannak választva külön részekre, oldalán pedig van címke, amire felírhatod melyik mihez tartozik.

A jelölésekhez hozzátartozik, hogy különböző aláhúzásokat is alkalmazhatsz, elválasztva az adott részeket egymástól.

Ahhoz, hogy könnyebben megtalálj egy órán írt jegyzetet, hasznos, ha minden órán új lapon kezded a jegyzetelést, így később nem fognak összefolyni az írások.

Eddig az írásról beszéltem, de vannak más dolgok is, amikről szót kell ejtenem: ábrák, táblázatok. A füzetben pikk-pakk meg tudod őket csinálni. A táblázatok készítését egyébként is ajánlatos használni, akár összehasonlításnál, vagy rendszerezésnek.

Mikor már a jegyzeteidből tanulsz, hasznos még jobban szűkíteni az információ tengert. Ha a színes szövegkiemelőket használod, amikor újra átolvasod őket, még jobban meg tudod szűrni azt, amire szükséged van, és azt, amire nem.

jegyzeteles4.jpg

Remélem segítettünk tippjeinkkel!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muiszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4014224825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása