MŰISZ Iskolaszövetkezet

KÖZLEMÉNY

2017. június 27. 12:12 - MŰISZ Diákmunka

Mindent megteszünk azért, hogy a diákok ne váljanak a munkaerőpiac áldozataivá!

Az “I Love Diákmunka” nevű weboldal kapcsán kirobbant botrányra reagálva a MŰISZ Iskolaszövetkezet arra figyelmeztet, hogy a tagsági megállapodás megkötése az egyetlen biztosítéka annak, hogy a diákok valóban megkapják a nekik járó fizetést.

Megdöbbenve olvastuk a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége elnökének nyilatkozatát, miszerint nagyon sok diák dolgozhatott a botrányba keveredett szövetkezeteken keresztül úgy, hogy semmilyen megállapodást nem írtak alá a munkavégzés megkezdése előtt. A MŰISZ Iskolaszövetkezetnél hasonlóan súlyos és felháborító szabálytalanságnak tartjuk, hogy ha a diákok a jelenléti íveket sem kapták meg az "I love Diákmunka" weboldallal kapcsolatban álló iskolaszövetkezetektől.

Ebben a sajnálatos helyzetben fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az immár 20 éves piaci tapasztalattal rendelkező MŰISZ Iskolaszövetkezet mindig is arra törekedett, hogy minden munkavállaló törvényes keretek között dolgozhasson, pontosan azért, hogy az ehhez hasonló esetek ne fordulhassanak elő.

Ezért is próbálunk segíteni a diákoknak azzal, hogy nemrég külön jogi kisokost hoztunk létre számukra: a kifejezetten erre a célra létrehozott oldalon (www.muisz.hu/joginfo) a diákok részletes és pontos tájékoztatást kaphatnak a munkavállalással kapcsolatban. Kezdve onnan, hogy egyáltalán ki lehet diákmunkás, mit jelent a bruttó bér - milyen jogcímen, hány százalékot vonnak le fizetésükből - , egészen addig, hogy milyen előnyei vannak a munkaviszonynak. “Azért találtuk ki a Joginfót, hogy a diákok ne váljanak a munkaerőpiac áldozataivá” - mondta Másody Szabolcs, a MŰISZ munkatársa, hozzátéve, hogy a munkaszerződés, tagsági megállapodás megkötése az egyetlen biztosítéka annak, hogy a diákok valóban megkapják a nekik járó fizetést.

Ugyanakkor arra is felhívjuk a diákok figyelmét, hogy minden esetben ellenőrizzék le, hogy az adott honlapon fel vannak-e tüntetve a honlap tulajdonosának cégadatai. Ez az információ ugyanis minden weblap kötelező eleme és csak azoknak a cégeknek az állásajanlatai számítanak megbízhatónak, amelyeknél ezek az adatok megtalálhatóak!

A MŰISZ Iskolaszövetkezeten keresztül havonta kb. 2500-3500 diák talál munkát, célunk, hogy a jövőben további olyan fejlesztéseket vezessünk be, amelyek mind a diákok, mind pedig a megbízó cégek számára átláthatóbbá teszik a munkavállalás folyamatát: a joginfó mellett szeptemberben tervezzük elindítani a pénzügyi tanácsadói oldalunkat is!

MŰISZ Iskolaszövetkezet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muiszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3212623645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása