MŰISZ Iskolaszövetkezet

Hova menjek fesztiválozni?!

2017. június 27. 14:15 - MŰISZ Diákmunka

Nem kérdés, a fesztiválokkal ma már Dunát lehetne rekeszteni. Szinte minden közösségnek, zenei vagy művészeti csoportnak megvan a saját fesztiválja, így nem könnyű eligazodni a sok-sok program között. Ha szeretnél nyáron belekóstolni a fesztiválok önfeledt világába, de nem tudod még, melyik lenne a legjobb számodra, akkor jó helyen jársz: máris segítünk eligazodni! 

Ha az elektronikus zenét szereted...

Akkor a Te fesztiválod a Balaton Sound! A fesztiválokról sok ember fejében olyan kép él, hogy virágkoronás lányok és mintás inges fiúk furcsa ruhákban rockzenére söröznek - nos, ez a legtöbb esetben valóban így van, de a Soundon biztosan nem.

Itt senki nem kéri, hogy a hatvanas évek hippijeit idézd meg, ez inkább egy másik csoportnak szól: azoknak, akik az elektronika leghíresebb számaira szeretnének bulizni, és inkább a modern stílust részesítik előnyben.

Idén a Balaton Sound olyan világhírű fellépőket repít Zamárdiba, mint Afrojack, Tiesto, Zedd, Robin Schultz vagy Armin van Buuren. A legjobb pedig, hogy mindez tényleg olyan, mint egy kibővített nyaralás: napközben a Balatonban lubickolhatsz vagy a parton lóghatsz a barátaiddal, este pedig együtt átadhatjátok magatokat az nagybetűs partizásnak.

Mikor és hol?: 2017. július 5-9., Zamárdi 

Mennyiért?: a 4 napos bérlet 59 900 forint, az 5 napos bérlet 67 900 forint, a napijegyek pedig 19 000 forintba kerülnek. A sátorjegy 5900 forint.

Ha egy családias fesztiválra vágysz...

Akkor fogd a cuccaid, és meg se állj a Bánkitóig! Immáron kilenc éve szerveznek egy kisebb, de annál izgalmasabb fesztivált a Nógrád megyei Bánkra, ami tényleg attól lesz igazán jó, hogy nem is akar a nagy fesztiválok nyomába érni. Itt olyan kevésbé ismert, magyar bandákat hallhatsz, mint a Bohemian Betyars, a Fran Palermo vagy a Szabó Benedek és a Galaxisok, illetve van egy BAR72 sátor is, ahol 72 órán keresztül, megszakítás nélkül, egymást váltva játszanak magyar lemezlovasok.

De a legtöbb fesztiválozó Bánkra közel sem csak a zene és a bulizás miatt megy, ugyanis itt nagy hangsúlyt kapnak a képzőművészeti és színművészeti programok is, valamint az, hogy napközben az emberek emberi, társadalmi kérdésekkel foglalkozhatnak.

Idén a korrupció, vagyis a politikusok pénzzel való visszaélése a téma, ezzel és ennek a veszélyével kapcsolatban lesznek beszélgetések, művészeti projektek és interaktív játékok. A fesztiválnak emellett saját színházi sátra van, illetve filmvetítésekkel is készülnek a szervezők. 

Mikor és hol?: 2017. július 12-15., Bánk

Mennyiért?: A bérlet 22 000 forint, a napijegy 9000, sátorjegyet pedig 4500 forintért lehet hozzá beszerezni.

Ha a haverokkal bulizást akarod kimaxolni...

Akkor az EFOTT fesztivált ajánljuk! A legendás EFOTT, vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 1976 óta létezik, bár eleinte még inkább egy üdülőtáborhoz hasonlított kulturális programokkal, és célja az volt, hogy a fiatalok megismerjék Magyarország különböző helyeit - ezért mozgó fesztivál máig is.

Ma már persze itt is a zene és a bulizás áll a központban, viszont az továbbra is igaz, hogy az egész ország egyetemistáit és főiskolásait összehozza. Életre szóló barátságok, nagy szerelmek és felejthetetlen esték milliói születtek már meg az EFOTT égisze alatt. Itt tényleg minden a diákokról, rólunk szól. 

Néhány éve már az EFOTT is hív külföldi fellépőket, idén Sean Paul, Tinie Tempah, a Hurts és Borgore számít a legnagyobb névnek, ezen felül pedig szinte minden fontos magyar banda visszatér ide játszani évről évre. Csakhogy néhány kedvencet említsük: Punnany Massif, Wellhello, Halott Pénz, Vad Fruttik, Szabó Balázs Bandája, Kiscsillag, Intim Torna Illegál. És a lista még sokáig folytatódik...

Mikor és hol?: 2017. július 11-17., Velence

Mennyiért?: Az egész heti bérlet 24 900, ha csak hétvégére mennél, 18 900 forint. A napijegy 8500 forint, a sátorjegy pedig 2500.

Ha a lehető legnagyobb fesztiválra vágysz...

Egyértelmű, hogy nálad a Sziget lesz a befutó. Több mint húsz év alatt Európa egyik legnagyobb és legjobb fesztiváljaként nőtte ki magát, ma már pedig elsősorban külföldiek jönnek ide, akikkel egyébként másodpercek alatt úgy össze lehet bandázni, hogy mire észbe kapsz, már együtt tomboltok a Nagyszínpad első soraiban, vagy pálinkát kóstoltatsz valamelyik bulisátor környékén.

A Sziget tényleg olyan fesztivál, amilyet a filmekben és a reklámokban látni, hatalmas tömeggel, világsztárokkal és sok-sok mókával. Amint belépsz, megérted, miért is az a szlogenje a fesztiválnak, hogy "The Island of Freedom". Ami itt nincs, az nem is létezik.

Idén a Szigeten fellép P!nk, Whiz Kalifa, Macklemore & Ryan Lewis, a The Chainsmokers és a Major Lazer, a legendásan látványos és grandiózus záróbulit pedig Dimitri Vegas és Like Mike fogja bepörgetni. De ha valaki az alternatív zenéért rajong, nem kell aggódnia, jön az alt-J, a Billy Talent és a Kasabian is. Itt tényleg csak az nem találja meg valamelyik kedvencét, aki nem akarja. Az életre szóló élmény garantált!

Mikor és hol?: 2017. augusztus 9-16. Budapest

Mennyiért?: Na, hát igen. A Sziget már nem a magyar pénztárcákhoz van szabva, a bérlet 99 900 forint, a napijegy pedig 20 900, ami iszonyú sok, viszont diákoknak féláron van a bérlet - erről itt tudhatod meg a részleteket. A sátrazás ingyenes.

Ha vonz a Sziget, de még nem akarsz óriásfesztiválozni...

Akkor csekkold a Strand Fesztivált, mert valószínűleg nagyon fog tetszeni! A Strand csupán néhány éve indult, azzal a céllal, hogy azok is kapjanak egy jó kis fesztivált, akik nem vágynak az óriási tömegre és programáradatra, de azért buliznának egy jót egy laza fesztiválon, népszerű előadók zenéire. A helyszín szintén Zamárdi, szóval a napközben 1000% Balaton, éjjel 1000% buli itt is érvényes. 

Idén a Strand legnagyobb fellépői: Bastille, John Newman, Parov Stelar, Icona Pop, You Me At Six. Egyszóval, lehet nincs napi 30 koncert, de ami mégis van, az meglehetősen királynak ígérkezik. Arról nem is beszélve, hogy a nagy magyar bandák nyilván itt is tiszteletüket teszik.

Mikor?: 2017. augusztus 23-26., Zamárdi

Mennyiért?: A bérlet 22 900 forint, a napijegy 8900, a sátorjegy 2500 forint. 

Már csak egy kérdés maradt hátra...

Hogy hogyan lehet megszerezni a fesztiválbelépők árát? Nos, amikor arról van szó, hogy sok tízezret szeretnénk többnapos bulizásra költeni, előfordulhat, hogy a szülők nem szívesen adják nekünk erre a fizetésük egy részét. Meg hát egyébként is... sokkal jobb érzés a magadnak megkeresett pénzen vásárolni ilyen szuper élményeket! 

Ha szeretnél fesztiválozni idén, de még nem tudod, hogyan keresd meg rá a pénzt, nézz körül a MŰISZ diákmunkái között, ahol rugalmasan tudsz dolgozni, akár azonnali kezdéssel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muiszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3012623655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása